Beneficiile uleiului de busuioc:
* Purifică sângele
* Vindecă răceala. E folosit ș în astmul bronșic și în infecțiile sinusurilor.
* Având proprietăți antibacteriene, te poate scăpa cu ușurință de infecții. Se poate utiliza pentru răni, tăieturi, infecții ale pielii și chiar infecții ale vezicii urinare.
* Tratează acneea
* Dacă aveți o piele predispusă la acnee, tot ce trebuie să aplicați o mască de față cu ulei de busuioc, pudră de lemn de santal, apă de trandafiri și suc de lămâie.
* Previne apariția punctelor negre
Pentru a evita apariția acestora, amestecați ulei de busuioc, miere și suc de lămâie și aplicați pe față timp de 10 minute zilnic.
* Luminează tonul pielii
* Tratează bolile pielii
* Având proprietăți revigorante, uleiul de busuioc se dovedește a fi un bun calmant și poate să te scape de stres.
* Îmbunătățește circulația sângelui și ajută inima și creșterea metabolismului.
* Vindecă infecția cu viermi
Dacă suferiți de viermi inelari, aplicați un amestec de ulei de busuioc amestecat în suc de lămâie.
* Ameliorează mâncărimea
Aplicați ulei de busuioc pe zona afectată pentru a obține o ușurare instantanee de la mâncărime.
* Tratează arsurile și rănile
Pentru tratarea arsurilor și rănilor, fierbeți împreună niște busuioc și ulei de cocos timp de câteva minute și apoi aplicați-l pe pielea arsă după ce este răcit.
* Promovează creșterea părului:
Masați uleiul de busuioc pe scalp, deoarece îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului și, astfel, favorizează creșterea părului.
* Tratează scalpul uscat și mâncărimea:
Dacă suferiți de mătreață extremă, mâncărime sau scalp uscat, atunci iată un remediu rapid pentru dumneavoastră. Se amestecă busuiocul și uleiul de cocos și se masează pe scalp.
* Ajută la digestie. Consumat corect, poate să lupte împotriva indigestiei, crampelor și balonării. De asemenea, poate să calmeze senzația neplăcută a gazelor din stomac.
* Reduce căderea excesivă a părului:
Ca tehnică preventivă, adăugați câteva picături de ulei de busuioc în șampon sau balsam pentru a reduce căderea excesivă a părului.
* Pentru părul mai strălucitor și mai întunecat:
Dacă ați început să arăți mai în vârstă decât vârsta ta din cauza părului gri, amestecați puțină pulbere de amla și ulei de busuioc și aplicăți-l pe păr pentru o jumătate de oră.
Proprietăți:
* are un content bogat de vitamine, vitamina A fiind principalul element.
* Conține numeroase minerale, precum calciul, fierul, magneziu sau potasiul.
* E delicios. Uleiul de busuioc e folosit cu succes într-o mulțime de rețete italiene de succes, cum ar fi sosul pesto sau salatele.
* Are o aromă proaspătă și concentrată. Aceasta poate să stimuleze respirația și circulația sângelui.
Mod de utilizare:
Uleiul de busuioc poate să fie utilizat în alimentație. Se poate amesteca în ulei de măsline sau în miere de albine pentru a avea o aromă excelentă, sau pur și simplu e folosit pur. De asemenea, e o soluție cosmetică excelentă, fiind folosit deseori pentru masajul pielii, având efecte extraordinare în strălucirea pielii.
Nu în ultimul rând, poate fi folosit pentru inhalații. În acest fel ajutând la tratarea problemelor respiratorii și a răcelilor. Uleiul de busuioc mai e folosit și pentru comprese, la baie sau pe post de odorizant.
Depozitare: loc ferit de lumina si umiditate, de preferat intre 5-25 de grade C, in flacon de sticla
Atenție!
* Nu utilizați ulei de busuioc dacă sunteți gravidă sau aveți o tulburare convulsivă.
* Diluați întotdeauna uleiul de busuioc și folosiți-l cu prudență pe piele, deoarece poate provoca iritații.
Faceți un test de alergie cu uleiul de busuioc înainte de a începe efectiv cu utilizarea zilnică. Aplicați pe o zona mică și așteptați sa vedeți dacă sunteți alergic la acesta.